Uitbundige agent

Geplaatst op 28 november om 12:42

Solliciteren anno 2018 gaat niet zonder Engels woordenboek bij de hand. Zou een target recruiter iets voor mij zijn? Voor de zekerheid toch eerst maar even opzoeken. Nee, toch maar niet. Dan lijkt sharepoint implementator toch meer iets in mijn richting.


Maar wat zie ik daar? Nee maar, een consultant sustainability. Dat heb ik altijd al willen worden! Dat ik daar niet eerder aan heb gedacht! Aan vacatures geen gebrek, alleen heb ik geen flauw idee wat al die gewichtig klinkende functies inhouden. Als business development manager toch niet mijn ding blijkt te zijn, kan ik altijd nog branding specialist worden, zo denk ik maar. Graphic designer of webdeveloper lijkt mij ook wel wat, maar wat te denken van sales representative?

 

Laatstgenoemde functie is een combinatie van de Engelse woorden voor verkoop en representatief. Daarbij krijg ik visioenen van keurige mejuffrouwen met kleurige shawltjes die in een parfumspeciaalzaak heerlijke geurtjes aanprijzen. Dat zie ik mezelf ook niet zo snel doen. Dus op naar de volgende vacature, die van junior product manager. Ben je mal, met mijn 52 jaar ben ik daar veel te senior voor.

 

Account manager dan? Bij nadere bestudering van de functieomschrijving blijkt het om een ordinaire advertentieverkoper te gaan. Daarmee wil je toch ook niet geassocieerd worden! Vooruit dan, traffic manager of marketing employee zou ik nog wel op mijn visitekaartje hebben willen staan, dat valt nog net te pruimen. En wat zouden ze eigenlijk bedoelen met een outbound agent? Zoeken ze een uitbundige politieman? Dat moet haast wel. Dat werpt meteen de vraag op wat dan in hemelsnaam een inbound agent is. Of course: een inbundige politieman, wat anders?

 

Als ik het helemaal niet meer weet, kan ik altijd nog online consultant of senior mediator worden. Daarmee maak je op elk verjaardagsfeestje goede sier, zeker weten. Creative director kan ook nog wel door de beugel. Laat ik het maar gewoon bij copywriter houden. Maar nu moet ik snel afsluiten want ik moet naar de tandarts. Oeps, foutje! Hoe kan ik zo outdated zijn? Ik bedoel natuurlijk: naar de medical dentist.

Commentaren: 0