Volg je intuïtie

Stel, je staat voor een heel moeilijke beslissing in je leven. Je eerste ingeving is dan meestal de juiste. Maar een typisch menselijk trekje is om dan te veel te gaan nadenken waardoor de twijfel toeslaat. Henriëtte Haverkamp, werkzaam als ziener en heler, leert mensen om meer te vertrouwen op hun intuïtie.

 

 

 


Hoe vaak komt het niet voor dat je jezelf wel voor de kop kunt slaan? Dat je achteraf denkt: hád ik maar naar beter naar mijn gevoel geluisterd! En hád ik mijn eerste ingeving maar gevolgd! Wat doe je bijvoorbeeld als je Sven Kramer heet en Olympisch goud voor het oprapen ligt? Volg je je coach terwijl diep van binnen een stemmetje zegt 'buitenbaan'? Zodra je verstand zich ermee gaat bemoeien, rolt er vaak een verkeerde beslissing uit de bus. “We hebben nu eenmaal heel erg de neiging om bij het maken van een keuze alle voors en tegens tegen elkaar af te wegen”, glimlacht Henriëtte. “Heel vaak handelen wij ook vanuit bepaalde aangeleerde patronen of overtuigingen. Maar in mijn cursussen leer ik mensen om méér gebruik te maken van hun intuïtie, wat een soort van neutrale raadgever is. Door beter naar die raadgever te luisteren, kom je in contact met je innerste. Vaak zoeken we de oplossingen buiten onszelf. Als we bijvoorbeeld een moeilijke beslissing moeten nemen, gaan we vaak te rade bij anderen. Maar meestal is dat onnodig, omdat we het antwoord al weten. Alles wat je nodig hebt, is in jezelf aanwezig.”

 

Zelfinzicht

Een goed ontwikkelde intuïtie kan in het dagelijks leven heel goed van pas komen en soms zelfs levensreddend zijn, vertelt Henriëtte die dit met een voorbeeld illustreert. “Laatst zat ik in mijn auto toen ik opeens voelde dat er binnen enkele seconden een spookrijder op mijn weghelft zou komen. Dat was inderdaad ook het geval, maar doordat ik dat ‘wist’ had ik nog genoeg tijd om daarop te reageren. Soms krijgt je dus informatie binnen die je met je verstand niet kunt beredeneren maar wel heel belangrijk is om naar te luisteren.” Door te werken aan je intuïtie, krijg je ook meer inzicht in wie je bent, vervolgt Henriëtte. “Zoals je met jezelf communiceert, zo communiceer je ook met de buitenwereld. Als je bijvoorbeeld altijd heel negatief over jezelf denkt, zul je dat in de buitenwereld ook tegenkomen. Intuïtieve ontwikkeling helpt je bij het doorbreken van dergelijke starre denkpatronen. Het brengt je als het ware veel dichter bij jezelf en het leert je ook hoe je je kwaliteiten kunt ontplooien. In mijn cursus maak ik daarbij onder meer gebruik van meditatie en visualisatie. Bij visualisatie probeer je je in gedachten bijvoorbeeld een voor jou heel fijne gebeurtenis voor te stellen. Topsporters bijvoorbeeld maken dankbaar gebruik van de kracht van gedachten. Als je bent gefocust om te winnen en tegen jezelf zegt’ ik ben de beste’, dan komt er heel veel positieve energie vrij.”

 

Kijk voor meer informatie over de intuïtieve coaching door Henriëtte Haverkamp op www.levensbloem.net.

 

 

 

Commentaren: 0