voorkom dataverlies met draas

Hackers gaan steeds sluwer te werk om bedrijfssystemen binnen te dringen en omzeilen soms zelfs de beste security-oplossingen. Organisaties kunnen hun ogen dan ook niet langer sluiten voor de gevaren van cybercrime. Daarnaast kunnen ook calamiteiten zoals bijvoorbeeld een brand, aardbeving, ontploffing, storing of een menselijke fout de continuïteit van uw IT-omgeving ernstig in gevaar brengen. Disaster Recovery as a Service – kortweg DRaaS – biedt uitkomst om na een calamiteit zo snel mogelijk weer up and running te zijn en dataverlies tot een minimum te beperken.

 

 

 


Extern datacenter

Voor organisaties die het slachtoffer zijn geworden van een calamiteit, biedt DRaaS een snelle en betrouwbare uitwijkoplossing. Na een ongeval met uw IT-omgeving krijgt u 24-7-ondersteuning om al uw data en virtuele servers snel en veilig op te slaan in een uitwijklocatie op een extern datacenter van een daarin gespecialiseerd IT-bedrijf. Zo weet u zeker dat u uw waardevolle bedrijfsdata opslaat in een datacenter dat volledig compliant is aan de huidige Nederlandse wet- en regelgeving. Na implementatie van DRaaS worden er voortdurend back-ups van al uw bestanden en netwerkconfiguraties gekopieerd en opgeslagen op de uitwijklocatie. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat na een calamiteit dataverlies tot een minimum wordt beperkt en is uw virtuele omgeving binnen no time weer beschikbaar. De continuïteit van uw organisatie komt hierdoor geen enkel moment in gevaar.

 

Uitwijktest

Het snel op orde brengen van de IT-omgeving na een calamiteit is voor veel organisaties een grote uitdaging. Daarin gespecialiseerde IT-bedrijven hebben de kennis en expertise in huis om u deze zorgen uit handen te nemen en u te voorzien van een oplossing op maat. Uw disaster recovery wordt volledig ingericht op de wensen en eisen van uw organisatie. Overigens is DRaaS zowel geschikt als uitwijkoplossing voor een virtuele omgeving die functioneert binnen Uniserver IaaS als voor een IT-infrastructuur die nog on-premise draait. Vast onderdeel van DRaaS voor een virtuele omgeving binnen Uniserver IaaS is een jaarlijkse uitwijktest. Daardoor weet u zeker dat er bij een calamiteit niets verloren gaat.

 

Risico’s beperken

Wie kiest voor zekerheid, kiest voor DRaaS. Voor een vast maandelijks bedrag heeft u een betrouwbare en veilige disaster recovery-oplossing, zonder dat u daarvoor exceptionele kosten maakt. Bovendien geven veel verzekeraars een premiekorting indien DRaaS geïmplementeerd is, aangezien het risico op dataverlies met alle gevolgen van dien dan veel minder groot is.

 

Wat is de meerwaarde van DRaaS voor uw organisatie?

Wilt u dataverlies voorkomen? Kies dan voor een professionele partner voor een veilige en betrouwbare disaster recovery. Bent u benieuwd naar de voordelen van Disaster Recovery as a Service (DRaaS) voor uw organisatie? Neem dan contact op met een gerenommeerd IT-bedrijf bij u in de buurt voor een vrijblijvende afspraak of een offerte. Uw kostbare bedrijfsgegevens verdienen het!

 

 

 

 

 

 

 

Commentaren: 0